Usein kysytyt kysymykset

image_pdfimage_print

FARMEX Peruskunnostuksesta

K: Mitä 10-kohdan Farmex peruskunnostuspalvelu sisältää?

V: FARMEX 10-kohdan peruskunnostus on kattava vanhan farmarisäiliön kunnostuspalvelu.  Kunnostuspalvelu pitää sisällään koko 10-kohdan ohjelman, tärkeimpinä vaiheina säiliön tarkastus, hiekkapuhallus, pohjapalan poisto ja koeponnistus. Katso koko peruskunnostusohjelman sisältö tarkemmin täältä.

K: Mitä peruskunnostukselle annettava hinta-arvio sisältää?

V: FARMEX peruskunnostuspalvelulle annettava hinta-arvio sisältää myös paloturvallisuuden vuoksi pakollisesti uusittavat osat ja työt mm. nostokorvien uusinta.

K: Miten saan säiliöni kunnostukseen?

V: Säiliön kunnostuspalveluun toimittaminen on helppoa.  Voit viedä säiliön maatalouskauppaasi merkittynä säiliön omistajan tiedoilla: nimi, osoite ja puhelinnumero. Kun säiliö on maatalouskaupassa niin soita meille numeroon 06-484 6330 Farmtools Oy ja merkitsemme tiedot hakulistaan. Säiliö noudetaan kunnostukseen mahdollisimman pian.  Suurimmat maatalouskaupat toimivat yhteistyökumppaneina peruskunnostuspalvelulle. Voit myös itse tuoda tai järjestää kuljetuksen tehtaallemme Ylihärmään, Leinosentie 16.  Mikäli järjestät kuljetuksen itse, niin parhaiten säiliön tuonti onnistuu ma-to klo 8-14.30 välisenä aikana. Kysy tarvittaessa myös muita ajankohtia.

K: Miksi peruskunnostuksesta annetaan vain hinta-arvio?

V: Säiliöitä on lukuisia erilaisia, hinta-arviota tehdessä pyrimme kartoittamaan mahdolliset hintaan vaikuttavat seikat, jolloin hinta-arvioon lopulta harvoin tulee poikkeamia.  Mikäli säiliön vastaanottotarkastuksessa havaitaan säiliössä jotakin poikkeavaa, niin otamme välittömästi säiliönomistajaan yhteyttä. Mahdollisia lisätöitä ja lisäkustannuksia palveluun tulee, mikäli säiliö on esimerkiksi ovaali tai siitä puuttuu tarkastusluukku. Katso myös tarkempi selostus peruskunnostuksesta.

K: Voiko 60-luvulla valmistetun säiliöni vielä kunnostaa?

V: Säiliön ikä ei ole kunnostamisen este, kunnostamme usein 50-luvulla ja 60-luvulla valmistettuja säiliöitä.   Hyvin vanhoissa säiliöissä valmistuksessa on ollut kuitenkin paljon eroja. Tärkeimpiä kunnostuksen edellytyksiä ovat mm. säiliön tyyppikilpi ja ainevahvuus tulee olla yli 3mm. Vuosittain vastaanottotarkistuksessa hylättäviä säiliöitä tulee vain muutamia.

K: Saako kunnostuksen yhteydessä valuma-altaan säiliööni?

V: FARMEX valuma-altaan asennus on helppoa peruskunnostuspalvelun yhteydessä. Valmistamme altaan ja siivekkeet säiliön mittojen mukaan.

FARMEX varastointisäiliöistä

K:  Onko valuma-allas pakollinen varuste polttoöljysäiliössä?

V: Valuma-allas tulee olla ainakin pohjavesialueilla, mutta valuma-allas vaatimus tulee tarkastaa jokaisen paikkakunnan osalta erikseen, esimerkiksi kunnan tai kaupungin ympäristölautakunnan sivuilta. Valuma-allas on yleistymässä, uusissa ympäristöluvissa on usein vaatimuksena valuma-allas.

K: Tuleeko farmarisäiliötä tarkastaa esimerkiksi 5 vuoden välein?

V: Polttoöljysäiliön omistajan tulee huoltaa ja tarkastaa farmarisäiliö säännöllisesti. Omistajalla on tästä ankara vastuu, tiettyjä määräaikoja ei polttoöljyn varastoinnissa farmarisäiliössä kuitenkaan ole. Muissa kuin farmarisäiliöissä, kuten maanalaisissa säiliöissä on omat tarkastusvaatimukset.

K: Miten tarkastan FARMEX valuma-altaan?

V: FARMEX valuma-altaallinen säiliö kannattaa tarkastaa säännöllisesti.  Nosta säiliö pois valuma-altaasta vain säiliön ollessa tyhjä, puhdista säiliö.  Tarkista säiliön kunto tyhjänä tarkastusluukun kautta.  Tarkasta myös säiliön alapuoli sekä valuma-altaan sisäpuoli.  Valuma-altaassa on myös pohjaproppu.

FARMEX Kuljetussäiliöistä

K: Mitä tarkoittaa IBC-pakkaus?

V: IBC-pakkaus on kuljetukseen hyväksytty säiliö.  FARMEX IBC -säiliöt on VTT:n hyväksymiä polttoöljysäiliöitä, nillä saa kuljettaa polttoöljyä tieliikenteessä.

K: Pitääkö kaikkien säiliöiden olla IBC-pakkauksia?

V: Tukesin ohjeistuksista kannattaa lukea tarkoin näihin liittyvistä asioista, mutta yleisesti sanottuna rajoitukset pakkauksiin, kuljettajan lupiin sekä kuljetuskalustoon liittyen menevät seuraavasti:  yli 450 säiliöt tulee olla IBC -pakkauksia, yli 1000L IBC säiliötä kuljetettaessa tulee kuljettajalla olla ADR-lupa.  ADR-luvalla voi kuljettaa 3000L IBC pakkausta.  Polttoöljyn varastointisäiliöt (farmarisäiliöt) eivät ole kuljetukseen tarkoitettuja IBC-pakkauksia.   Kuljetussäiliöt kannattaa hankkia oman tarpeen mukaisesti, siten että työmaalle polttöljyn kuljettaminen on joustavaa.  Autamme mielellämme kartoituksessa. TUKES ammattilaistiedotteet.