Historia

image_pdfimage_print

Farmarisäiliöitä on valmistettu Ylihärmän tehtaalla 50 vuotta. Silloinen Viiskone Oy tuli Pertti Ratian omistukseen vuonna 1984, kun oli tarve löytää DUAL levikepyörille valmistaja. Ylihärmässä ja Pohjanmaalla on ollut runsaasti säiliövalmistajia, säiliövalmistukselle sekä metalliteollisuudelle on pitkät perinteet.

Farmtools Oy:n toiminta alkoi työkalujen maahantuonnilla Vantaalla. Yritys on perustettu vuonna 1980 Pertti Ratian toimesta. Yrityksessä on toteutettu sukupolvenvaihdos, tytär Johanna Ratia ja hänen puolisonsa Mika Lind ovat tulleet yrityksen toimintaan mukaan vuonna 2010.

Ylihärmän tehdas sijaitsee Koneteollisuus -nimisellä tontilla. Tehdas on rakennettu 50-luvulla, sitä on vuosien saatossa kunnostettu ja se soveltuu edelleen hyvin konepajatoimintaan sekä säiliöiden valmistukseen.

Farmtools on kehittänyt peruskunnostuspalvelun vuonna 1992, se on TUKES -ohjeistuksen mukaisesti laadittu 10-kohdan tehdasmainen kunnostusohjelma vanhalle farmarisäiliölle. Se on ainoa alkuperäinen peruskunnostuspalvelu, missä näkyy lähes 25 vuoden kokemus ja ammattitaito kunnostustyöstä. Peruskunnostus on nykyään nimeltään FARMEX Peukku – peruskunnostuspalvelu. Peruskunnostus on ympäristömyönteinen ratkaisu polttoöljyn turvalliseen varastointiin.

Aino-kiuas tuotteet ovat tulleet Farmtools Oy:n valikoimiin 2000 – luvun alussa. Aino -tuotteet on kehitetty parantamaan sähkösaunan löylyominaisuuksia mahdollisimman paljon puukiukaan löylyominaisuuksien suuntaan. Aino-kiuas on kehitetty vuonna 2008 ja sarjavalmistukseen se on tullut vuonna 2010. Sitä on testattu säännöllisesti  ja tuotekehitetty jo vuodesta 1998 lähtien.

Tuotteita, tuotevalikoimaa sekä palveluja kehitetään jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Uusimpiin innovaatioihimme kuuluu esimerkiksi FARMEX Cover polttoöljysäiliösuoja.

Farmtools Oy vuodesta 1980:

Perustettu 30.10.1980 Vantaalla, Pertti Ratian toimesta.

Viiskone Oy Ylihärmä, säiliötehtaan osto vuonna 1984 ja toiminta siirtyi kokonaan Ylihärmään. Tuote polttoöljysäiliöt.  Suurimmat maatalouskaupat jälleenmyyjinä jo vuosikymmenten ajan.

Peruskunnostuspalvelu vanhoille farmarisäiliöille kehitetty 1992.

Aino kiukaan kehitys ja patentointi vuonna 2008.

Sukupolvenvaihdos 2010, tytär Johanna ja puoliso Mika Lind toimintaan mukaan.

IBC eli kuljetussäiliöt vuonna 2011.  VAK-määräaikaistarkastuspalvelun kehittäminen.

FARMEX kasvinsuojeluainekaapin kehittäminen 2012.

FARMEX Cover polttoöljysäiliösuojan kehittäminen ja lanseeraus 2014.

Uuden maalausmenetelmän käyttöönotto; polyuretaanimaalausjärjestelmä eli kaksikomponenttimaalaus.  Promex tuotemerkin rekisteriöinti FARMEX tuotemerkin rinnalle.  Laatujärjestelmän ISO 9001:2015 sertifiointi 2015.

PROMEX kuljetussäiliötuoteperheen  lanseeraus 2016.

PROMEX Forest IBC tuotteen kehittäminen, Forest IBC säiliö on kehitetty metsäkonekäyttöön. PROMEX Moto säiliö 445 lanseeraus 2017.